Sales Support Engineer (40 uur)

 

Wat is jouw opdracht? 

SPM Instrument is de specialist op het gebied van high tech online en portable meetsystemen voor conditiebewaking en trillingsanalyse op roterende machines. 

Je doel is een netwerk van tevreden klanten opbouwen. Deze klanten komen bij ons terug omdat ze zich geen zorgen meer hoeven te maken over ongewenste stilstand van het machinepark. Ze kunnen vertrouwen op een betrouwbaar productieproces door betrouwbare conditiebewaking. Dit doel bereik je door ondersteuning te bieden aan onze Sales- en Service engineers. Je bent een belangrijke spil binnen ons bedrijf en verricht zowel technische als commerciële werkzaamheden zoals: telefonische support, het maken van offertes, marketing ondersteuning, website beheer, maken en verzenden van nieuwsbrieven en contact met onze relaties. 

Hoe ga je dat aanpakken? 

Na een zorgvuldige inwerkperiode inclusief training en opleiding ga je aan de slag met het ondersteunen van de sales- en service engineers. Je klantenkring bestaat uit diverse type bedrijven zoals eindgebruikers in de industrie maar ook machinebouwers en servicebedrijven. De focus zal met name liggen op het adviseren en informeren van (potentiële) relaties over ons productportfolio. Behalve portable instrumenten en online systemen, kunnen klanten bij SPM Instrument ook terecht voor technische service, support en training. Je werkt vanuit het kantoor in Drunen en rapporteert aan de Sales Manager Benelux. 

Wat breng je daarvoor mee? 

 • HBO/MBO werk- en denkniveau met E- of Wtb specialisatie 
 • Een technisch gerelateerde werkervaring in een industriële B-2-B omgeving
 • Sterke commerciële drive, oprechte interesse in de productieprocessen en maintenance strategie van de klant
 • Goed ontwikkelde sociale vaardigheden, voorkeur voor lange termijn relaties
 • Een pré is affiniteit met één of meerdere van de volgende gebieden: trillingsmetingen, maintenance engineering, CBM

Waar ga je dit doen? 

SPM Instrument AB is marktleider in condition monitoring technologie en heeft bijna vijftig jaar verschillende industrieën wereldwijd voorzien van high performance condition monitoring oplossingen. De focus van SPM ligt op verbeteren van de beschikbaarheid van productie installaties. Klantentevredenheid is een belangrijke drijfveer en daarom werkt SPM Instrument continu aan het verbeteren van de overall prestaties van de organisatie. 

Het hoofdkantoor, de R&D afdeling, de productie en het opleidingscentrum van SPM zijn gevestigd in Strängnäs, Zweden. De SPM Groep bestaat uit meer dan 220 toegewijde professionals waarvan er 80 werken op het hoofdkantoor en in de fabriek in Zweden. De vestiging in Drunen fungeert als verkoop- en serviceorganisatie voor de Benelux en is met name gericht op de industriële, maritieme en offshore markt. 

Wat krijg je ervoor terug? 

 • Dynamische werkomgeving binnen een hecht team met jarenlange expertise
 • Een grote diversiteit aan klanten en industrieën
 • Innovatieve high techproducten met hoge kwaliteitsstandaarden 
 • Interne en externe trainings- en opleidingsmogelijkheden
 • 100% familiebedrijf gericht op de lange termijn
 • Professioneel en servicegerichte organisatie

Stuur  jouw sollicitatiebrief voorzien van CV naar: SPM Instrument, ter attentie van Rick van Lin, Thomas Edisonweg 10, 5151 DJ Drunen of mail naar: rick.vanlin@spminstrument.nl 

Ook voor vragen kun je bij Dhr. van Lin terecht: 0416-373176