SPM heeft al vele jaren conditiebewaking oplossingen geleverd voor de pulp- en papierindustrie. Onze eerste klanten waren de Noord-Europese papierfabrieken in het begin van de jaren 1970.

Conditiebewaking is de hoeksteen van het machinebeheer van pulp- en papierfabrieken. De controle over de bedrijfstoestand is een voorwaarde om de winstgevendheid van de fabrieken te optimaliseren. Handhaven van de beschikbaarheid, het maximaliseren van de waarschuwingstijd en het vermijden van secundaire schade zijn de belangrijkste redenen voor de toepassing van conditie monitoring in pulp- en papierfabrieken.

Typische toepassingen binnen de pulp-en papierindustrie zijn transportbanden, versnipperaars, blowers, schroeftransporteurs, refiners, druk schermen, roerwerken, vilt rollen, droog cilinders, vacuümpompen, en ook elektrische motoren, pompen, ventilatoren en tandwielen.

Rekening houdend met de zware condities binnen de papierindustrie, levert SPM alle benodigde hardware en software die nodig is voor een efficiente conditie monitoring oplossing, van de datacollectie totaan de de geevalueerde meetdata.Onze producten en meettechnieken zijn speciaal ontworpen voor de behoeften binnen de pulp en papier industrie.

Bij onze referenties zitten end-users zoals: STORA Enso, Holmen Paper, SCA, APP, Burgo, Billerud, Oji, Norske Skog, IP, Mead/Westvaco, Kimberly-Clark, Bridgewater, UPM-Kymmene en vele anderen. Machine leveranciers zoals ABB, Sulzer, Scanpump, Atlas Copco, Andritz, Ingersoll Rand etc. gebruiken onze apparatuur als standaard optie bij levering. OEM equipment is vaak al voorbereid voor SPM onderdelen.

Indien u meer informatie wenst over onze oplossingen voor de pulp en papier industrie, vul dan ons online contact formulier in of neem contact met ons op.