De mijnbouw is een steeds meer concurrerende en kapitaalintensieve industrie, waar de winstmarges klein zijn. Naarmate de technologie evolueert en zorgt voor productievere apparatuur, is een solide onderhoudsprogramma nodig zijn om de betrouwbaarheid te verbeteren en een maximale “return on investment” veilig te stellen.

Onderhoudskosten zijn over het algemeen hoger in de mijnbouw dan in veel andere industrieën. Tot voor kort, was reactief onderhoud was de gebruikelijke onderhoudsstrategie in de mijnbouw. Echter, doordat storingen in apparatuur grote productie verliezen en stijgende onderhoudskosten veroorzaken, heeft de industrie geïnvesteerd in modernisering van het onderhoud.

Ruw terrein en zware omstandigheden, zijn handelsmerken van de mijnindustrie. Mijnbouwmachines worden geconfronteerd met grote uitdagingen, zoals zware lasten, puin, grote variaties in het toerental en verkeerde uitlijning. De grote omvang van de apparatuur en de lange tijd tot levering van reserveonderdelen heeft ertoe geleid dat conditie monitoring steeds belangrijker is geworden om storingen te voorspellen.

Gebruikelijke toepassingen binnen de open pit mijnbouw zijn graafmachine versnellingsbakken, transportbanden en brekers, waar een zeer laag toerental en de grote belasting variaties conditie monitoring ingewikkeld maken.

Binnen de mijnbouw, profiteren toepassingen zoals liften en hefinrichtingen meestal van conditie monitoring. Ventilatoren die essentieel zijn voor ventilatie en pompen die controle houden over de waterstanden en ondersteuning voor het boren zijn andere toepassingsgebieden.

De mijnbouw is een zware industrie, waar conditie monitoring apparatuur het zwaar te vooruren krijgt met zware mechanische- en natuurkrachten. Het SPM assortiment omvat draagbare instrumenten, online systemen en accessoires die speciaal geschikt zijn voor schokpuls bewaking van roterende machines en trillingsbewakingsapparatuur, en zorgen voor het opsporen van foutieve uitlijning, transmissie problemen, balansproblemen etc. Op langzaam draaiende machines kan de SPM HD ® meet-techniek worden gebruikt. SPM HD maakt gebruik van op RPM gebaseerde sampling frequentie en algoritmische correlatie technieken om te zorgen voor de hoogst mogelijke kwaliteit van het signaal en een haarscherp spectrum voor analyse.

Wij bieden tevens ATEX-conforme apparatuur voor gebruik in een potentieel explosieve atmosfeer.

Onze mijnbouw referenties zijn ondermeer: Rio Tinto, Codelco, Mátrai Eremü, Alcoa, LKAB en Nordkalk.

OEM-leveranciers die gebruik maken van SPM conditie monitoring apparatuur zijn bijvoorbeeld ABV Rock Group, Atlas Copco en Metso Minerals.

Wilt u meer informatie over ons Conditie Monitoring aanbod binnen de mijnbouw, vul dan ons online contact formulier in of neem contact met ons op.