SPM is sinds 1970 betrokken in de ijzer-en staalindustrie, en we blijven werken aan een betere betrouwbaarheid van de installaties bij de belangrijkste fabrikanten over de hele wereld.

Conditiebewaking is de hoeksteen van het machinebeheer van ijzer- en staalfabrieken. De controle over de bedrijfstoestand is een voorwaarde om de winstgevendheid van de fabrieken te optimaliseren. Handhaven van de beschikbaarheid, het maximaliseren van de waarschuwingstijd en het vermijden van secundaire schade zijn de belangrijkste redenen voor de toepassing van conditie monitoring in ijzer- en staalfabrieken.

Gebruikelijke toepassingen zijn onder meer transportbanden, grondstoffen behandlingsmachines, schip los systemen, stapelaars, wielen, kranen, walserijen, galvanisatie fabrieken, alsmede pompen, ventilatoren en tandwielkasten, enz.

Op veel van deze toepassingen, is de bedrijfstoestand lastig om vast te stellen vanwege een laag toerental, toerental variaties, een kort tijd venster om relevante gegevens te verzamelen, mechanische storingen, en zware omgevingcondities. Om deze uitdagingen aan te gaan, heeft SPM methoden, functies en hardware ontwikkeld die aan deze eisen voldoen.

De SPM HD ® meettechniek kan prima uit de voeten met een laag toerental en onderdrukt mechanische storingen, terwijl HD Order Tracking RPM variaties tot 50% tijdens de data-acquisitie voor zijn rekening neemt. High end trillings meetapparatuur en geavanceerde gecombineerd software functionaliteit maken routine conditie monitoring en analyse taken eenvoudig en efficiënt.

Post Trigger is beschikbaar voor zowel SPM HD en trillingsanalyse, dit maakt de bewaking van de aandrijvingen op de walserijen gemakkelijk en betrouwbaar. Transducers voor zware omgevingen, zeer stevige connectoren, en industriële kabel bescherming garanderen een probleemloze werking en lage levenscycluskosten.

Onze ijzer en staal referenties zijn ondermeer SSAB, China Steel, Dunaferr, Voestalpine, Böhler-Uddeholm, Nucor Staal, Timken staal, TAMCO Staal, TATA steel, Lange Steel Noord-Amerika, Gallatin, Hyundai Steel en POSCO.

Wilt u meer informatie over onze oplossingen voor de ijzer-en staalindustrie, vul dan ons online contact formulier in of neem contact met ons op.