Reeds sinds de jaren zeventig, zijn de eerste ziekenhuizen en luchthavens begonnen met het regelmatig meten van ventilatoren en motoren van airconditioningsystemen met behulp van SPM portables. Sindsdien zijn veel beheerders van andere soorten gebouwen met hoge betrouwbaarheidseisen ook SPM gebruiker geworden.

Facility managers die gebouwen beheren voor: (productie in de medische industrie, cleanrooms in de elektronische industrie en datacenters voor kritieke computersystemen etc.) zien conditie monitoring als een must om de betrouwbaarheid veilig te stellen en te zorgen voor een veilige productie. De afgelopen jaren, hebben hoge energiekosten ervoor gezorgd dat eigenaren van gebouwen onderhoudskosten willen verminderen door het veranderen van gepland preventief onderhoud naar Condition Based Maintenance (CBM). Tegelijkertijd, stellen huurders hogere eisen aan milieu en betrouwbaarheid. Dit heeft ertoe geleid dat eigenaren van high profile kantoorgebouwen zoals banken en call centers investeren in nieuwe onderhoudsstrategieën.

In oktober 2006 werden SPM Instrument UK en klant Centrica bekroond tot winnaars van de “British Institute of Facilities Management Innovation Award”  voor het ontwikkelen van het concept van "het sprekende gebouw". Naast een verbeterde betrouwbaarheid, kan dit concept een bewezen besparing tot 30% van de operationele kosten realiseren.

Apparatuur die meestal bewaakt wordt door conditie monitoring in het kader van "het sprekende gebouw" zijn machines met draaiende onderdelen, zoals elektrische motoren en pompen, ventilatoren, luchtfilters, ketels en schakelkasten, die worden gecontroleerd op lagerconditie, trillingen, temperatuur balans, elektrische veiligheid en meer.

SPM Instrument heeft alle hardware en software die nodig is voor een efficiënte conditie bewaking oplossing in elk gebouw, vanaf het verzamelen van de gegevens tot de geëvalueerde meetgegevens. Op langzaam draaiende machines, kan de SPM HD ® meettechniek gebruikt worden. SPM HD maakt gebruik van op RPM gebaseerde sampling frequentie en algoritmische correlatie technieken om te zorgen voor de hoogst mogelijke kwaliteit van het signaal en een haarscherp spectrum voor analyse.

"Centrica Verenigd Koninkrijk heeft een besparing van £ 8 per m2 in 20 callcenters  gerealiseerd na uitgerust te zijn met dit systeem."

Brian Amos, Centrica (voormalig British Gas)

SPM apparatuur en SPM methoden voor conditiebewaking worden tevens gebruikt in bankgebouwen, winkelcentra, cleanrooms, datacenters en laboratoria.

Wilt u meer informatie over onze oplossingen voor de cementindustrie, vul dan ons online contact formulier in of neem contact met ons op.