De aanpak van het onderhoud in de energie-industrie is veranderd in de afgelopen jaren. Veel energieleveranciers zijn nu gericht op betrouwbaarheid van de apparatuur om hun concurrentiepositie te versterken en een hoger rendement op investeringen veilig te stellen. In een tijd van krimpende budgetten en toenemende eisen, die verder gaat dan de conventionele onderhoudspraktijk wordt een middel een doel.

SPM Instrument is al vele jaren een leverancier van innovatieve oplossingen voor conditiebewaking voor de energie-industrie. Elke sector van de industrie heeft zijn specifieke problemen. Problemen met veiligheid, betrouwbaarheid en beschikbaarheid beïnvloeden de groei van de centrale naast de keuze van energieopwekking technologie en hardware. Het is van groot belang dat de productie beschikbaar blijft. Onderbrekingen van de energie voorziening veroorzaakt hoge kosten voor de eindgebruiker en vaak aansprakelijkheid met betrekking tot boetes aan de kant van de distributeur. Ook kan het vervangen van onderdelen zeer kostbaar zijn.

Om verschillende redenen, zijn gedeeltes van het noordelijk halfrond de meest energie verbruikende in de wereld. Zo zijn vele zeer veel energie-verbruikende industrieën hier te vinden (aluminium en staal, papier en pulp industrie, enz.). Het ruwe klimaat in de noordelijke delen vraagt ​​ook om effectieve verwarming in gebouwen tijdens de koude seizoenen van het jaar.

Als antwoord op de vraag naar schone en hernieuwbare energie, zijn over de hele wereld windparken in opkomst en is windenergie nu de snelst groeiende sector in de elektriciteitsproductie. Onze gepatenteerde methoden hebben bewezen bijzonder waardevol te zijn voor de moeilijke meetomstandigheden in windenergie.

De kernenergie-industrie heeft natuurlijk zeer strikte proces richtlijnen. SPM biedt meetapparatuur die geschikt is voor centrales waar veiligheid en milieu-integriteit moet worden gewaarborgd. In energiecentrales zijn de gebruikelijke toepassingen: turbines, tandwielkasten en generatoren. Deze worden voornamelijk bewaakt door continue bewakings systemen. Ondersteunende machines, zoals koel-pompen en afzuigventilatoren, enz. zijn meestal uitgerust met een online meetsysteem, of zijn opgenomen in de periodieke-metingsronde met handheld apparaten, zoals Leonova Diamond of Leonova Emerald.

Rekening houdend met de lastige milieu-eisen van de energie-industrie in het algemeen en de wisselende bedrijfsomstandigheden in windmolens in het bijzonder, biedt SPM hardware en software apparatuur die nodig is voor een efficiënte conditie bewaking oplossing, van de gegevensverzameling tot aan de geëvalueerde meetgegevens. Op langzaam draaiende machines, kan de SPM HD ® meettechniek gebruikt worden. SPM HD maakt gebruik van op RPM gebaseerde sampling frequentie en algoritmische correlatie technieken om te zorgen voor de hoogst mogelijke kwaliteit van het signaal en een haarscherp spectrum voor analyse.

Grote distributeurs met SPM apparatuur zijn Vattenfall (waterkracht, kernenergie en kolencentrales), GE Energy (windenergie), Fortum (alle soorten van energie) en J Power (windenergie).

Wilt u meer informatie over onze oplossingen voor de energie-industrie, vul dan ons online contact formulier in of neem contact met ons op.