SPM Instrument is een leverancier van conditie monitoring apparatuur voor de chemische industrie over de hele wereld. Conditiebewaking is uitgegroeid tot een gebruikelijk en essentieel onderdeel van de activiteiten, zoals bij bedrijven die gebruik maken van Six Sigma om het bedrijfsproces stelselmatig te verbeteren.

De chemische industrie is doorgaans gevoelig voor storingen in de productie. Door de lange productieketens in de lijnen, hebben storingen een grote negatieve impact. Daarnaast zijn de levertijden van reserveonderdelen vaak lang vanwege de speciale machines die gebruikt worden in het productieproces.

De chemische industrie is verdeeld in verschillende sectoren en elke sector heeft zijn eigen unieke eisen aan de conditie monitoring apparatuur en de installatie. Bedrijven die werken met biotechnologie hebben strenge eisen ten aanzien van schone lucht. Als een luchtsysteem ventilator uitvalt, is alles productie binnen dat gebied verloren en lijdt het bedrijf aanzienlijk economisch verlies.

Binnen deze industrie bestaan ​​Ex geclassificeerde productiegebieden, waar veiligheid is erg belangrijk. Alle apparatuur gebruikt in Ex-omgeving moet worden gecertificeerd door ATEX of soortgelijke organisaties.

 

Gebruikelijke toepassingen binnen de chemische industrie zijn elektrische motoren en pompen, grote extruders, tandwielkasten en ventilatoren. De technische oplossing zijn online metingen en evaluatie van de trends met SPM Spectrum en de toepassing van de Shock Pulse Methode voor monitoring van de lagerconditie. Op langzaam draaiende machines, kan de SPM HD ® meettechniek gebruikt worden. SPM HD maakt gebruik van op RPM gebaseerde sampling frequentie en algoritmische correlatie technieken om te zorgen voor de hoogst mogelijke kwaliteit van het signaal en een haarscherp spectrum voor de analyse.

SPM biedt alle hardware en software apparatuur die nodig is voor een efficiënte conditie bewaking oplossing, van de gegevensverzameling tot aan de geëvalueerde meetgegevens. Onze meettechnieken voor lager en trilling controle zijn efficiënt en bewezen.

Polyolefin producent Basell heeft SPM meetapparatuur in een aantal fabrieken in Europa en Azië. Andere multinationale bedrijven in de industrie met SPM apparatuur en meettechnieken zijn Procter & Gamble, Astra Zeneza, Lukoil, Kinef, DuPont, Glaxo, Gazprom en DOW Chemicals.

Fabrikanten van productieapparatuur voor de chemische industrie behoren ook tot onze klanten, zoals Werner & Pfleiderer, Japan Steel Works en Kobelco.

Wilt u meer gedetailleerde informatie over onze oplossingen binnen de chemische sector, vul dan ons online contact formulier in of neem contact met ons op.