In de afgelopen jaren heeft de cementindustrie de proactieve manier van onderhoud overgenomen van andere industrieën die hier met succes de afgelopen jaren gebruik van maken. Onderhoud is een belangrijk deel van de operationele kosten en als zodanig is een belangrijk punt van verbetering. SPM is inmiddels meerdere jaren betrokken in de cementindustrie en we blijven werken aan een betere betrouwbaarheid van de installaties voor de belangrijkste fabrikanten over de hele wereld.

Productiebeschikbaarheid is een topprioriteit tijdens de productie van cement. Ongeplande stops veroorzaakt door defecte apparatuur kunnen zeer kostbaar zijn. Slechte productiebeschikbaarheid beïnvloedt de productiviteit en de kosten per uur, en in de cementindustrie zijn deze kosten meestal erg hoog. De kosten voor secundaire schade kunnen astronomisch worden als de belangrijkste productie-eenheden kapot gaan.

Veel van de toepassingen worden uitgevoerd onder zware omstandigheden, de omstandigheden zijn stoffig, vies en warm enz. Dit zorgt voor een grote druk op een geoptimaliseerde smering van de kogellagers. Machines met lage snelheden zorgen tevens voor specifieke eisen aan de meettechnieken die gebruikt kunnen worden voor een juiste meting. De SPM-methode is uniek, en in staat om dergelijke condities te bewaken, alsmede het geven van een zeer vroege schadedetectie. Het wordt niet alleen gebruikt voor handmatig gesmeerde lagers, maar kan ook samenwerken met automatische smeersystemen. SPM Spectrum in combinatie met EVAM is zeer geschikt om controle houden over de bedrijfstoestand van versnellingsbakken. Op langzaam draaiende machines, kan de SPM HD® meettechniek gebruikt worden. SPM HD maakt gebruik van op RPM gebaseerde sampling frequentie en algoritmische correlatie technieken om te zorgen voor de hoogst mogelijke kwaliteit van het signaal en een haarscherp spectrum voor analyse.

Typische toepassingen voor condition monitoring zijn oven aandrijvingen, afscheiders, brekers, schermen, versnellingsbakken, transportbanden, ventilatoren, molens, kogelmolens, liften en blowers.

Het SPM assortiment omvat draagbare instrumenten, online systemen en accessoires die speciaal geschikt zijn voor schokpuls bewaking van roterende machines en trilling bewakingsapparatuur voor het opsporen van foutieve uitlijning, transmissie problemen, balanceer problemen, enz.

Grote cementproducenten die gebruik maken van SPM apparatuur voor conditiebewaking zijn onder meer Holcim, Heidelberg, Cemex, Lafarge, Noord-Cement, Siam Cement en Thai Cement.

Wilt u meer informatie over onze oplossingen voor de cementindustrie, vul dan ons online contactformulier in of neem contact met ons op.