De auto-industrie is een van de meest dynamische en concurrerende industrieën ter wereld, zij staan voortdurend onder druk om de prestaties in een zeer concurrerende kosten-gevoelige omgeving te verbeteren. In het kielzog van leidende beginselen, zoals lean production, Overall Equipment Efficiency (OEE) en World Class Performance (WCP) is conditie monitoring uitgegroeid tot een belangrijke factor, en SPM werkt al vele jaren samen met de belangrijkste fabrikanten in Europa en Azië.

Handhaving van een hoge beschikbaarheid van de productielijnen is een topprioriteit binnen de auto-industrie. Een van de meest kritische afdelingen waar een hoge productiviteit noodzakelijk is zijn de verfafdelingen. De belangrijkste toepassingen zijn hier luchtbehandelingskasten, pompen etc. Walsen en persen, waar de vervorming van de plaat plaats vind is een ander kritisch onderdeel van de industrie.

Andere gebieden waar conditie monitoring een belangrijke rol speelt zijn de diverse test machines, bijv. auto testbank (kunstmatige wegen), elektrische betrouwbaarheidstesten en endurance testen van motoren en transmissie componenten, windtunnels, enz.

SPM Instrument heeft alle hardware en software die nodig is voor een efficiënte conditie bewaking oplossing in elk gebouw, vanaf het verzamelen van de gegevens tot de geëvalueerde meetgegevens. Op langzaam draaiende machines, kan de SPM HD ® meettechniek gebruikt worden. SPM HD maakt gebruik van op RPM gebaseerde sampling frequentie en algoritmische correlatie technieken om te zorgen voor de hoogst mogelijke kwaliteit van het signaal en een haarscherp spectrum voor analyse.

SPM conditiebewaking apparatuur wordt gebruikt binnen de auto-industrie overal ter wereld. Onze gebruikers zijn ondermeer VOLVO, Porsche, BMW, Daimler Chrysler, Saab, Scania, Volkswagen, General Motors, Honda, Toyota en Audi.

Wilt u meer informatie over onze oplossingen binnen de auto-industrie, vul dan ons online contact formulier in of neem contact met ons op.