Condmaster Ruby 2019

Persbericht
Strängnäs, 4 juli 2018

SPM Instrument, Zweden, een toonaangevende wereldwijde producent van condition monitoring meetsystemen en -technologie, kondigt de introductie aan van Condmaster® Ruby 2019. De laatste versie van de veelomvattende condition monitoring diagnose en troubleshooting software. De nieuwe release is ontworpen om meetdate sneller te verwerken, betere verbindingsmogelijkheden, geavanceerde statistische functionaliteiten en verbeterde rapportage mogelijkheden.

SPM Instrument blijft zijn ervaring en uitgebreide software-expertise inzetten om betere gebruikersvoorwaarden te bieden en klanten daarmee te helpen om zo het meeste uit de software te kunnen halen. Deze nieuwe versie heeft ingespeeld op de groeiende behoefte uit de markt aan interoperabiliteit en real-time data integratie in industriële omgevingen.

Connectiviteit 

Naast de focus op connectiviteit en efficiëntie voegt deze nieuwe versie van Condmaster Ruby extra functionaliteiten toe die het uitwisselen van data met IIoT devices, control systems en andere assets vereenvoudigen. De mogelijkheid om hoogwaardige conditie meetdata samen te voegen met Big Data analyse en machine learning resulteert in nauwkeurigere voorspellingen en scherpere analyses.

De nieuwe release wordt geleverd met een REST API (Application Programming Interface), een eenvoudig te implementeren, Industrie 4.0 vriendelijke functie waarmee Condmaster kan fungeren als een hub voor conditiemonitoringsgegevens die andere bronnen kunnen gebruiken voor verdere verwerking of analyse. In een eerstvolgende revisie, zal OPC UA ook worden ondersteund om de interoperabiliteit verder uit te breiden.

Hoogwaardige dataverwerking

In Condmaster Ruby 2019 zorgen de verschillende aanpassingen voor sterk verbeterde database prestaties. Uitgebreide parallelle gegevensverwerking resulteert in een versnelde uitvoering van processen en verbeteringen, en ondersteund op deze manier Big Data analyse. Gebruikers zullen ervaren dat de prestatie verbeteringen diverse acties tot wel 10x sneller kunnen uitvoeren, denk bijvoorbeeld aan de berekeningen die worden uitgevoerd om de foutsymptonen te bepalen en aan te geven. Daarnaast zorgen de verbeteringen ook voor een snellere database synchronisatie, verbeterde gegevens integriteit, bijgewerkt back-up beheer en uitgebreidere back-up mogelijkheden.

KPI-follow-up met Plant Performer

Een belangrijk kenmerk van de nieuwe softwareversie is de Plant Performer-statistiekmodule, welke een uitgebreide verdere ontwikkeling heeft ondergaan. Plant Performer compileert en visualiseert statistieken met betrekking tot technische en economische KPI's in het OEE / TEEP-gebied voor weergave en evaluatie in Condmaster Entity Server. De module is een zeer nuttig hulpmiddel om de voordelen van conditiebewaking aan te tonen en de technische en economische impact ervan op alle niveaus van de organisatie te communiceren. Plant Performer data kan worden geëxporteerd naar andere systemen door middel van een application programming interface (API). Statistieken van verschillende Condmaster-databases kunnen worden geëxporteerd en geïmporteerd - bijvoorbeeld uit andere divisies, productie-eenheden, fabrieken of een hele plant- voor eenvoudige vergelijking van gegevens.

Voor meer details, download ‘Upgrade benefits’ hieronder of neem contact op met uw dichtstbijzijnde SPM vestiging of distributeur.