Nordic Paper logotype

De Zweedse papierproducent Nordic Paper heeft besloten om SPM's recent ontwikkelde DuoTech accelerometer gebruiken als de standaard opnemer voor condition monitoring van kritische machines in drie fabrieken van de Nordic Paper groep in Bäckhammar, Säffle en Åmotfors.

De nieuw ontwikkelde DuoTech accelerometer combineert het beste van twee cutting-edge condition monitoring technologieën. De twee gepatenteerde meettechnieken HD ENV en SPM HD maken het mogelijk om een ​​compleet inzicht in de conditie van de bewaakte machines te verkrijgen, met uitzonderlijk heldere meetresultaten en zeer lange pre-warning tijden.

"We zien een groot voordeel in de mogelijkheid om zowel trillingen als schokpulsen te meten met dezelfde opnemer, vooral in papiermachines; want we willen in staat zijn om meer te analyseren dan alleen de lagers.", Aldus Preventive Maintenance Manager Kent Linné van Nordic Paper Bäckhammar.

Nordic Paper heeft vestigingen in Noorwegen en Zweden met vier papierfabrieken en twee pulpfabrieken, allemaal binnen een straal van 250kilometer. Alleen duurzame bossen worden gebruikt in de productieprocessen, met de grootst mogelijke aandacht voor het milieu.

Sinds 2013, is SPM Instrument de belangrijkste leverancier van condition monitoring oplossingen voor rotating equipment in alle drie de productie-eenheden van de Nordic Paper Groep in Zweden en heeft online-systemen, alsmede draagbare instrumenten geleverd. De algemene doelstelling van de standaardisatie op het gebied van conditiebewaking is om het onderhoud te vereenvoudigen, de onderhoudskosten te verlagen en de productiviteit te verhogen.