DuoTech accelerometer

Persbericht
Drunen, 11 juni 2015

SPM instrument, een toonaangevende wereldwijde producent van condition monitoring meetsystemen en -technologie, kondigt de introductie aan van DuoTech®, een nieuwe multi-purpose versnellingsopnemer voor trillings- en schokpulsmetingen.

 

Superieure combinatie van HD meettechnieken

In de DuoTech® accelerometer komen twee van de meest gebruikte en succesvolste meettechnieken voor het monitoren van machineconditie nu samen: trillings- en schokpulsmetingen. De combinatie van de gepatenteerde HD ENV® en SPM HD® meettechnieken bieden optimale flexibiliteit. Dit maakt sublieme smeerfilmkwaliteit en lagerconditie metingen mogelijk – gedurende het gehele proces van lagerschade ontwikkeling – alsmede het vaststellen van trilling gerelateerde problemen.

De nieuwe HD ENV® techniek opent een nieuw tijdperk in de trillings meettechniek. Deze high definition enveloping techniek maakt gebruik van slimme en gepatenteerde algoritmes voor digitale signaal processing voor het vroegtijdig detecteren van tandwiel- en lagerschades. DuoTech® kan ook worden gebruikt voor standaard trillingsmetingen voor het detecteren van onbalans, uitlijnfouten, problemen met waaiers, snaren en losse delen.

De alom geprezen SPM HD® schokpuls meettechniek biedt betrouwbare informatie omtrent de kwaliteit van de smeerfilm en de mechanische conditie van lagers. Een directe evaluatie van de lagerconditie wordt getoond in een envoudig te begrijpen groen-geel-rood conditieschaal.

 DuoTech combineert het beste van twee hypermoderne monitoring technologieën. De scope van machineproblemen die gedetecteerd en bewaakt kunnen worden, de helderheid van de meetresultaten en de pre-warning tijden die mogelijk zijn met HD ENV en SPM HD – zijn ongeëvenaard ten opzichte van andere technieken.” zegt Stefan Lindberg, CEO SPM International.

Compromisloze Performance

Digitale techniek en zorgvuldig geëngineerde mechanica leveren een indrukwekkende performance op, bewezen na uitvoerige testen in het veld. De DuoTech® accelerometer levert consistente en zeer nauwkeurige meetresultaten in zowel het lage als het hoge frequentiebereik.

Het robuuste ontwerp maakt DuoTech® een geschikte keuze voor een breed scala aan toepassingen, inclusief industriële en explosiegevaarlijke omgevingen. Voor het meten met draagbare data collectors en analyzers, is de DuoTech® quick connector versie beschikbaar voor een goede reproduceerbaarheid van de meetresultaten.

Flexibiliteit en kostenbewust

DuoTech® is IEPE compatibel met 100 mV/g als nominale gevoeligheid en kan op standaard trillings meetkanalen worden aangesloten. Dit maakt een eenvoudige integratie met bestaande meetapparatuur mogelijk en maakt deze versnellingsopnemer een uitstekende en kosten efficiënte keuze bij vervangings projecten, met daarbij het grote voordeel de beste meettechniek te kunnen selecteren voor ieder type probleem of toepassing.

 - - - - - - - - - - - - - - -

Neem voor meer informatie contact op:

SPM Instrument B.V.

Telefoon +31 (0)416 373.176 of info@spminstrument.nl