Bij machines die draaien met variabele snelheden, biedt trillingsanalyse in combinatie met HD Order Tracking betrouwbare data en kristalheldere meetresultaten. Zelfs wanneer het toerental sterk varieert gedurende de meting.

Handling machines controlled by speed

Steeds meer machines zijn snelheid afhankelijk, bijvoorbeeld compressoren met Variable Speed Drives (VSD) waarbij het RPM zeer snel veranderd. HD Order Tracking is niet toerental afhankelijk, maar is van toepassing in een zeer breed RPM bereik, van slechts een paar tot duizenden omwentelingen per minuut.

HD Order Tracking Effect

De methode maakt gebruik van veelvouden van de rotatiesnelheid (orders), in plaats van de absolute frequentie (Hz). Het gebruik van orders biedt als voordeel dat de ordergenormaliseerde waardes uit het spectrum altijd op dezelfde positie blijven, zelfs bij fluctuaties in het toerental tijdens het meten.

Twee of meerdere spectra van dezelfde machine met variable snelheid kunnen daarom gemakkelijk worden vergeleken als ze uitgedrukt worden in orders. Door gebruik te maken van Order Tracking zal het frequentiebereik altijd de interessegebieden dekken, ongeacht de rotatiesnelheid van de machine.

HD Order Tracking is ongeveer 10 keer beter dan traditionele order tracking algoritmes wanneer het toerental niet perfect stabiel is.