2018

SPM lanceert een nieuwe versie van de veelomvattende condition monitoring diagnose en troubleshooting software Condmaster® Ruby. De nieuwe release is ontworpen om meetdate sneller te verwerken, betere verbindingsmogelijkheden, geavanceerde statistische functionaliteiten en verbeterde rapportage mogelijkheden.

2017

SPM introduceert Intellinova® Parallel EN - een nieuw lid van de Intellinova® familie. Ook is er een nieuwe versie gelanceerd van Condmaster® Ruby, ons uitgebreide software systeem.

2016

SPM lanceert nieuwe draadloze laser uitlijn sensoren binnen het LineLazer concept voor efficiënt en gebruiksvriendelijk as-uitlijnen.

2015

HD ENV® - een nieuwe methode op het gebied van vibratie monitoring, DuoTech® - een accelerometer welke trillings- en schokpulsmetingen combineert, Intellinova® Parallel MB - nog een nieuwe versie van ons Intellinova systeem, en ten slotte, een nieuwe versie van Condmaster® Ruby.

In het begin van 2015, presenteerde we een nieuwe versie van onze Electronische Stethoscoop en een Ex versie van ons Intellinova Compact online systeem - Intellinova Compact Ex.

2014

SPM lanceert de revolutionaire draagbare meetinstrumenten Leonova Diamond®IS en Leonova Emerald®IS voor extreme EX zones. De instrumenten zijn IECEx en ATEX gecertificeerd waarmee conditie monitoring mogelijk is in potentiële explosieve industriële omgevingen, waardonder EX zones 0, 1 en 2.

2013

SPM instrument lanceert de Leonova Emerald®, een datacollector uit de Leonova productlijn van portable instrumenten en een broertje van de Leonova Diamond®.

2012

SPM Instrument lanceert de Leonova Diamond®, een portable meetinstrument voor conditie monitoring in zware industriële omgevingen. Daarnaast is er een nieuwe versie van Condmaster®Ruby gelanceerd, welke gebruikt wordt met onze portable instrumenten en online systemen.

2010

SPM Instrument lanceert de revolutionaire SPM HD techniek deze digitale verfijning van de originele Schok Puls Methode kan gebruikt worden op alle soorten toepassingen maar is met name uitermate geschikt voor machines met een laag toerental.

Daarnaast is Condmaster®Nova 2010 uitgebracht welke veel nieuwe functies biedt, zoals onder andere Colored Spectrum Overview. Een geheel nieuwe manier om historische spectra te presenteren en trends en patronen grafisch te zien.

2009

Het portable instrument VibChecker zet wereldwijd voet aan de grond. Net als de populaireBearingChecker, is dit nieuwe instrument een instapmodel voor conditiebewaking. DeVibChecker geeft betrouwbare en nauwkeurige trillingsinformatie in slechts enkele seconden.

2008

SPM introduceert Intellinova®, een online systeem voor conditiebewaking. Het systeem combineert bewezen methodieken met moderne technologie om de hoogst haalbare beschikbaarheid van uw kritische machines te waarborgen.

2005

Leonova™ InfinityBearing Checker en SLD opnemer gelanceerd.

2004

LineLazer, het laser as-uitlijnsysteem voor de Leonova™ wordt geïntroduceerd.

2002

Een doorbraak in conditiebewaking technieken: SPM Spectrum maakt de eerste echte gekalibreerde schokpuls spectrum analyse mogelijk. Geëvalueerde lagerconditie metingen worden gecombineerd met eenvoudige patroonherkenning om de schokpuls bron te verifiëren.

1997

EVAM wordt geïntroduceerd, waarmee SPM laat zien zich in te zetten om simpelere en meer efficiënte evaluatie methoden te ontwikkelen voor machine conditiebewaking.

1990

Schokpuls metingen en trillingsmetingen worden gecombineerd in één instrument, wat de eerste stap voorwaarts is voor een completere machine conditiebewaking. Op hetzelfde moment ontwikkelt SPM een levensduur analyseprogramma voor bepaling van de economische effecten onder invloed van conditiebewaking, op basis van een machine levensduur analyse.

1984

Na intensief werk, zijn we in staat om de smeerfilm conditie van het lager in de SPM®Methode te betrekken. In de tweede helft van de jaren 80 zien we een virtuele revolutionaire ontwikkeling van de software. Onze wereld en die van onze klanten wordt gecomputeriseerd.

1980

SPM heeft inmiddels miljoenen geïnstalleerde meetpunten, en heeft wereldwijd meer dan 40 000 portable 43A meetinstrumenten - een echte klassieker- verkocht.

1970

SPM wordt opgericht. Na enkele jaren ontwikkelen we de eerste regels voor evaluatie van de meetsignalen die Søhoel succesvol had kunnen isoleren. Tot op de dag vandaag, gebruiken wij deze kennis en ontwikkelen door om deze regels zowel in laboratorium en in de industrie te verbeteren.

1969

Eivind Søhoel, de uitvinder, patenteert de schokpuls methode welke de zwakke schokpulsen van lagers met rolelementen identificeert.

1965

De historie van SPM begint in de jaren 60. In die tijd bestond conditiebewaking uit het luisteren naar het geluid van de machine met een houten stok of schroevendraaier.

Als er al iets gehoord werd was dit meestal te laat. A.P. Møller, de Deense schipeigenaar, ervoer het als zeer ongewenst dat de verladingpompen van zijn tankers regelmatig uitvielen zonder enige waarschuwing vooraf. Een uitvinder en een vooruitstrevende financier besloten hier iets mee te gaan doen.